Поводом недавно одржаног 11. Међународног фестивала науке и образовања у Новом Саду, у Ректорату Универзитета у Новом Саду су 5. јула 2019. године свечано уручени сертификати учесницима Фестивала.

На овогодишњој научно-популарној манифестацији у кампусу Универзитета у Новом Саду, факултети и институти Универзитета, као и гости Фестивала, приредили су преко 60 радионица из техничко-технолошких, природних, друштвених, хуманистичких и медицинских наука, као и уметности, у чијој реализацији је учествовало више од 300 професора, истраживача, студената и сарадника.

Сертификате је у име Универзитета у Новом Саду координаторима радионица уручио проф. др Стеван Станковски, проректор за науку и председник Организационог одбора Фестивала. На догађају је посебно изражена захвалност координаторима и учесницима радионица, захваљујући чијем труду, посвећености и креативности су посетиоци најразличитијих интересовања, знања и старости, имали прилику да се непосредно упознају са научним и истраживачким активностима факултета, института и истраживачких група у саставу Универзитета у Новом Саду и њиховим доприносом развоју науке и образовања у многобројним областима.

Једанаести међународни фестивал науке и образовања у Новом Саду одржан је 18. и 19. маја 2019. године у централном кампусу Универзитета у Новом Саду. Циљ манифестације је промоција науке, уз представљање савремених достигнућа и актуелних истраживања у свету и код нас. У реализацији програма Фестивала учествовали су факултети и институти Универзитета у Новом Саду, као и гости Фестивала. Током оба дана Фестивала, такође су организовани Дани отворених врата Универзитета у Новом Саду, у оквиру чега су заинтересовани посетиоци имали прилику да посете поједине факултете Универзитета.

Организатор Фестивала је Универзитет у Новом Саду, а генерални покровитељ Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност. Подршку Фестивалу такође су пружиле компаније NTT Data, Mitsubsihi Electric и Институт RT-RK.