FNO naslovna tekst 1000

 

 

 

Једанаести међународни фестивал науке и образовања одржан је 18. и 19. маја 2019. године у централном кампусу Универзитета у Новом Саду.

Циљ манифестације је промоција науке, уз представљање савремених достигнућа и актуелних истраживања у свету и код нас. Разноврстан едукативан, интерактиван и занимљив програм фестивала обухватио је преко 60 радионица из инжењерских, технолошких, природних, друштвених и медицинских дисциплина, као и друге пратеће садржаје, у чијем извођењу је учествовало преко 300 професора, истраживача, студената и сарадника.

Програм фестивала тежи да на једноставан, разумљив и интерактиван начин широкој јавности, различитих интересовања, знања и старости, приближи научне и истраживачке активности факултета, института и истраживачких група у саставу Универзитета у Новом Саду и њихов допринос развоју науке и образовања у многобројним областима.

Организатор Фестивала је Универзитет у Новом Саду, а генерални покровитељ Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност. Подршку Фестивалу такође су пружиле компаније NTT Data, Mitsubishi Electric и Институт РТ-РК.