У оквиру 11. Међународног фестивала науке и образовања у Новом Саду, који се одржава у суботу и недељу, 18. и 19. маја 2019. године, у централном кампусу Универзитета у Новом Саду, током оба дана Фестивала биће одржани Дани отворених врата факултета Универзитета у Новом Саду.

Факултет техничких наука отвориће врата посетиоцима у суботу, 18. маја 2019. године, програмом који ће бити одржан од 11 до 14 часова. Након презентације Факултета у свечаној сали у 11 часова, програм ће се наставити у 11.30 часова Кафом са студентима ФТН-а у клубу студената „Машинац“, као и обиласком лабораторија, амфитеатра, учионица, студентске службе и студентских просторија. Посетиоци ће посебно имати прилику да посете департмане за производно машинство; механизацију и конструкционо машинство; енергетику и процесну технику; енергетику, електронику и телекомуникације; рачуанрство и аутоматику; грађевинарство и геодезију; архитектуру и урбанизам; индустријско инжењерство и менаџмент; графичко инжењерство и дизајн; и инжењерство заштите животне средине и заштите на раду. Регистрација заинтересованих посетилаца је пре почетка програма, од 10.30 до 11 часова.

Такође, у суботу, 18. маја, своја врата отвориће Технолошки факултет који је за заинтерсоване припремио серију кратких и занимљивих научно-популарних предавања, која ће се одржати од 11 до 14 часова на Факултету. Посетиоци ће имати прилику да чују више о топ 10 биотехнолошких идеја за решење горућих проблема, утицају кућне хемије на животну средину, квасцу, хидратима, чоколади, савременим трендовима у технологији производње кекса и микоорганизмима као инжењерима нове генерације.

Департман за заштиту животне средине „Доц. др Милена Далмација“ Природно-математичког факултета отвориће своја врата током оба дана Фестивала, а посете Лабораторији и упознавање са радом Департмана биће организоване у три термина – у 11, 13 и 15 часова, уз претходну регистрацију учесника на пулту Факултета. Поред тога, заинтересовани ће у суботу, 18. маја, од 11 до 14 часова имати прилику да посете Департман за физику Природно-математичког факултета, где ће моћи да посете лабораторије за радиоактивност, за рендгеноструктурну анализу и друге лабораторије, као и да сазнају све о студијским програмима и начину студирања на овом департману.

Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду биће отворен за организоване посете током оба дана 11. Међународног фестивала науке и образовања, и то у два термина, у 11 и у 15 часова, а за посетиоце ће бити организован получасовни обилазак Ботаничке баште Факултета, у пратњи запослених и студената програма Пејзажна архитектура и Хортикултура који ће са стручног аспекта говорити о процесу планирања, пројектовања и подизања једне зелене површине, начину одабира биљног материјала, као и одржавању површина. Заинтересовани посетиоци треба да се окупе испред улаза Пољопривредног факултета пет минута пре почетка термина.

Програм Дана отворених врата