Апликација садржи основне информације о универзитету и његовим факултетима, локацијама релеватнтним за свакодневни студентски живот као што су исхрана, здравствена заштита, корисне информације о могућностима превоза до универзитета, тј. студентског града одговарајућим аутобуским рутама, рекреација и слично. Апликација посебно може бити корисна за бруцоше приликом њиховог упознавања са универзитетом, као и за студенте који бораве са размени.

Функционалности:

 • листинг свих факултета у склопу Универзитета у Новом Саду (на брз, једноставан и прегледан начин може се приступити wеб презентацијама сваког факултета)
 • географски приказ свих важних локација на мапи везаних за свакодневни студентски живот

Под њима подразумевамо:

 • локација централне зграде Универзитета у Новом Саду
 • локације зграда факултета Универзитета у Новом Саду
 • локација зграде Центра за здравствену заштиту студената у оквиру универзитетског кампуса
 • именик особља Универзитета у Новом Саду, где се претрага врши по имену, презимену као и установи у којој је особље запослено
 • листинг аутобуских рута које воде до универзитетског кампуса
 • географски приказ  свих студентских домова СЦ Нови Сад, као и географски приказ локације за уплату месечне станарине (на мапи)
 • географски приказ  свих студентских ресторана (мензи), као и географски приказ локације за уплату бонова за исхрану (на мапи)

Апликација је доступна на два језика, у српској и енглеској варијанти (језик приказа бира се у зависности од локалних подешавања вашег мобилног уређаја).

 

ГЛАСАЈТЕ ЗА НАЈБОЉУ РАДИОНИЦУ НА ОВОГОШЊЕМ ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ!

 • систем за излиставање свих радионица везаних за Фестивал науке 2017, са подршком такмичења за најбољу радионицу, помоћу које је сваки корисник у могућности да гласа за најбољу радионицу, као и да има увид у тренутне резултате. Број гласова је ограничен, сваки корисник може искључиво да гласа само за једну радионицу.

 

Линк до апликације и инсталација:
Апликација је постављена на Google Play Store (https://play.google.com/store), уз директан линк и QR код који води до апликације.

Апликација се може преузети са Google Play Store на следеће начине:
 - директним одласком на линк путем web browser-a води ка апликацији на Play Store
 - очитавањем QR кода који води ка апликацији на Play Store.

Када се приступи страници апликације на Google Play Store, тада је само неопходно кликнути на дугме 'Install'.

Како се апликација користи:

Када се мобилна апликација успешно инсталира на уређај путем горе поменутих метода, садржај апликације је доступан, и сваку фунцкионалност која је представљена засебном иконицом на главном менију, покрећете кликом на иконицу:

 • листинг факултета - додиром на иконицу факултета, отвара се нови прозор који води на wеб презентацију одабраног факултета
 • аутобуске руте - када се отвори ставка аутобуске руте из главног менија, могуће је видети комплетну аутобуску руту исцртану на мапи тако што се кликне на дугме 'мапа аутобуских рута', и након што се отвори нови прозор, у листинг кликнете на одговарајућу аутобуску руту како би се цела путања исрцтала на географској мапи.
 • важне локације, студентске домове и исхрану – оне се приказују као мапе са означеним географским локацијама, кликом на означену локацију добијате пун назив локације коју сте одабрали
 • именик - користи се тако што корисник уноси име и презиме тражене особе, затим изабере институцију у којој је особа запослена, а затим кликће на дугме ‘претрага’. У листингу испод излиставају се сви кадрови који испуњавају задати критеријум (неопходно је користити карактере чћжђш како би резултат претраге био очекиван). Такође је битно напоменути да претрагу можете вршити и само по имену или само по презимену, као и комбиновано.
 • фестивал науке - када корисник кликне на фестивал науке опцију из главног менија, отвара се нови прозор, са листингом свих радионица, као и са њиховим гласовима. Уколико корисник жели да гласа за одређену радионицу, неопходно је само да кликне на њу и његов глас аутоматски остаје забележен (напомена: сваки корисник може да гласа искључиво једном).